Bestil tid til tandbehandling
Vigtigt – hvis I er flere i samme stald, så lad én person være koordinator og lav en samlet bestilling. Tak

UDFYLD FORMULAREN

    Jeg ønsker at bestille tid (Påkrævet*)

    OBS: Hvis du bestiller tid til én enkelt hest, så bliver det på klinikken, da det tager for lang tid at køre og pakke ud til en ad gangen.

    Dit navn*

    Din mailadresse*

    Dit mobilnummer*

    Hesten(e)s navn og alder*

    Adresse til stalden*

    Antal heste til mundhuleundersøgelse/tandbehandling*

    Hvad ønskes hjælp med?*
    (F.eks. Rutine undersøgelse og tandraspning? Røntgen, fyldninger, ekstraktion eller skal vi lede efter en nål i høstakken? Ønsker du hjælp med bid og trense?)

    Beskriv symptomerne – hvis der er noget at se
    (F.eks. Taber foder, savler, hovedet på skrå, uro under ridning, snot i et næsebor, lugter dårligt ud af munden, besvær med at tygge etc.

    Hvornår ønskes hjælp?
    Jeg har ofte lang ventetid, men akut syge heste vil jeg forsøge at få presset ind i kalenderen hurtigt.

    Priser og ydelser ses HER

    Se video af klinikken HER

    Betaling umiddelbart efter behandling på Mobile Pay eller ved bankoverførsel.

    Forberedelse til tandlægebesøg:
    Læs Husk – når din hest skal have tandlæge

    Husk – når din hest skal have tandlæge
    Find hestens pas frem, og sørg for en god arbejdsplads med strøm og vand. En bedøvet hest står mest roligt, hvis vi kan undgå aktivitet og lyde omkring den. Tandlægen koncentrerer sig også bedre, hvis der er ro, og hesten står stille. Her er en stribe erfaringer og gode råd, som du og dine staldkammerater kan overveje før næste tandlægebesøg.

    Hvor skal vi stå og ordne tænder?
    Den ideelle plads til tandbehandling er et roligt hjørne af stalden, hvor der ikke er trafik frem og tilbage. Vi har brug for en vandhane eller en vandslange med klik-kobling, og gerne en stikkontakt inden for rækkevidde. Dagslys er fint, men gennemtræk kan være isnende koldt om vinteren, så det er skønt, hvis døren kan lukkes på kolde dage.

    Vi skal undgå, at der køres med trillebør og muges ud mens jeg arbejder. Der skal ikke lukkes heste ud eller bæres sadler og foder forbi den bedøvede hest. Hvis nogen fejer staldgang, får jeg støv og snavs i skuffer og udstyr. Bedøvede heste sanser bevægelser og hører lyde. De reagerer ofte, hvis ejeren forlader dem under narkosen, og de kan vende hovedet hvis en anden hest trækkes forbi.
    Det kan være godt at stå på en gummimåtte eller et strøet gulv, som er skridsikkert.

    Alle heste bliver bedøvet
    Vi kan bedøve hesten på den plads, hvor tandbehandlingen skal foregå, eller vi kan give den indsprøjtningen i boksen, hvor den er mere rolig, og derefter trække den over til ‘tandlægestolen’.

    Hesten får indsprøjtningen i den store vene på halsen, og der går ganske kort tid, før den bliver træt og hænger med hovedet. I de første minutter kan man opleve, at den svajer og står usikkert på benene. De fleste hesteejere bliver bekymrede i denne fase, men heldigvis stabiliseres hesten ret hurtigt igen, og står som hovedregel pænt roligt under behandlingen.
    ”Hvad hvis hesten vælter?” Dét spørgsmål får jeg mange gange om dagen! Alle heste skal bedøves til tandundersøgelse, og jeg har derfor opbygget en god fornemmelse for, hvilken dosis bedøvelse, som passer til hver enkelt hest. Det sker utroligt sjældent – eller næsten aldrig – at en hest vælter i bedøvelsen.

    Næste tandbehandling
    Når din hest er færdigbehandlet, kan det være relevant at lægge bid og trense på den for at tjekke, om alt passer og er indstillet korrekt. Til sidst snakker vi om, hvornår hesten har brug for at få tilset sine tænder igen. Nogle heste skal til tandlæge en gang om året, andre hyppigere – fuldstændig ligesom vi mennesker skal behandles afhængigt af hvilke udfordringer, vi har i munden.

    Ingen mad eller ridning efter behandlingen
    Din hest må ikke æde, mens den vågner og skal derfor stå i en helt tom boks, eller være bundet i mindst en time efter endt tandbehandling. Dette gør man for at sikre, at hesten ikke synker noget foder som er tygget for dårligt. Foderet vil kunne sætte sig til en spiserørsforstoppelse, hvilket kan være livsfarligt for hesten.

    Du kan gå en tur med hesten, når den er vågnet, for at sætte gang i fordøjelsen og få bevæget hals og nakke. Du må ikke ride din hest på selve dagen, hvor den har været bedøvet, men oftest er den helt klar dagen efter.